Wifi repeater D-link DAP-1520

De wifi repeater D-link DAP-1520 is een wifi repeater die gebruikt wordt om het bereik van je wifisignaal te vergroten. Een wifi repeater wordt ook wel wifi range extender of wifiversterker genoemd. Dit zijn verschillende namen voor hetzelfde apparaat. Heb je plaatsen in huis waar je slechte wifiontvangst hebt zoals in de tuin, de eerste verdieping of op zolder, dan biedt een wifi repeater uitkomst. Heb je op zolder een slechte wifiverbinding dan kun je dat verhelpen door een wifi repeater te plaatsen op een plek op de eerste verdieping waar je nog wel goed wifibereik hebt. Heb je geen wifibereik in de tuin, dan kun je dat verhelpen door een wifi repeater op een plek bij de tuindeur of het tuinraam te plaatsen, waar je nog wel goed wifibereik hebt.

Plaatsing van de wifi repeater

Voor een goede werking van de wifi repeater D-link DAP-1520 is het belangrijk dat de repeater op een plek geplaatst wordt waar nog een goede wifiontvangst is. Je kunt dit controleren met bijvoorbeeld een laptop of smartphone app. Een goede vuistregel is minimaal twee streepjes wifisignaal. De wifi repeater moet binnen de dekkingscirkel van de router geplaatst worden. Nadat de wifi repeater contact heeft gelegd met de wifi router, zendt de repeater zijn eigen wifisignaal uit en creëert daarmee zijn eigen dekkingscirkel. Apparaten die buiten de dekkingscirkel van de wifi router vallen maar wél binnen de dekkingscirkel van de repeater, maken via de repeater contact met de router en het internet. Een handige vuistregel voor plaatsing van je wifi repeater is de volgende. Bepaal waar je goed wifisignaal wilt hebben. Bepaal waar de router staat. Zoek een stopcontact halverwege.

Eigenschappen

De D-link DAP-1520 wifi repeater is een dual band repeater. Daardoor is deze repeater geschikt voor gebruik bij enkel band 2,4 GHZ router en bij dual band 2,4-5 GHz routers. Let er wel op dat signalen via de 2,4 GHz band makkelijker door muren heen gaan dan via de 5 GHz band. Hang de repeater bij voorkeur op een plek waar je nog goede ontvangst hebt voor de 5GHz band. Je kunt de repeater instellen via de webbrowser op je telefoon, tablet of computer. In de doos van de repeater vind je instructies hoe je via wifi contact met de repeater kunt maken. Plug de repeater in het stopcontact en volg de instructies. Heb je de configuratiepagina geopend, dan legt de repeater contact met je router. Er is ook een IoS en Android app beschikbaar om deze instellingen te maken.

Setup via WPS

De eenvoudigste manier om de repeater in te stellen is via WPS (Wifi Protected Setup). Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moet de router waar je mee wilt verbinden ook over de WPS functie beschikken. Je gaat als volgt te werk. Plaats de D-Link repeater in de buurt van de router in een stopcontact. Druk op de WPS toets van je internet router. Druk binnen twee minuten op de WPS knop van de repeater. De led zal groen gaan knipperen. Zodra de communicatie tot stand komt, brandt de led continu groen. De verbinding is gemaakt en de repeater heeft het wifiwachtwoord van de router opgeslagen. WPS activeert automatisch het sterke WPA2 wifi beveiligingsprotocol. Haal nu de repeater uit het stopcontact en verplaats ‘m naar de definitieve locatie.

  
Meer over de Wifi versterker - D-link - DAP-1520 (ProductID: 9898573568.5603)
 Wifi repeater
 Merk
D-link
 Snelheid
tot 750 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless N, Wireless A, Wireless G, Wireless AC
 Beveiliging
WPS, WPA, WPA2, WEP
 Functie
Repeater
 Optimaal draadloos signaal
 Zeer compact
 Afmetingen
92 x 58 x 34 mm
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Gewicht
104 Gram
 Kleur
Wit
 Type
DAP-1520
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 433 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links