Powerline adapter Devolo dLan 500 AV

De powerline adapter van Devolo biedt je de mogelijkheid overal in huis gemakkelijk bedraad en draadloos internet te installeren. De Devolo dLAn adapters gebruiken de bekabeling van het lichtnet voor het transporteren van het internetsignaal. Dit zorgt voor een hoge overdrachtssnelheid van 500 Mbps en een betrouwbare verbinding. Omdat de Devolo dLan het internetsignaal via het lichtnet van de ene naar de andere kamer brengt, kan de verbinding niet gestoord worden. Dit is ideaal als je in een omgeving woont, waar wifi overvol is en het lastig is om over lange afstanden een goed wifiverbinding op te bouwen. Het netwerksignaal dat verstuurd wordt via het lichtnet, kan worden versleuteld. Door de Powerline adapter Devolo dLan 500 AV powerline adapters met de dLan knop met elkaar te koppelen zorg je ervoor dat er een unieke sleutel wordt gebruikt, zodat je netwerkverkeer niet afgeluisterd kan worden door omwonenden of zelfs kwaadwillenden.

Werking van de powerline adapter

De Devolo dLan 500 AV powerline adapter set bestaat uit twee adapters. De AVplus adapter met de enkele netwerkpoort steek je in de buurt van je internetrouter in het stopcontact. Verbind de adapter met de bijgeleverde netwerkkabel met een vrije poort van je internetrouter en steek de adapter in een stopcontact. Geen vrij stopcontact geen nood. De Devolo dLan adapter beschikt over een geïntegreerd stopcontact, dus je raakt nooit een stopcontact kwijt. De dLAN 500 AV Wireless+, de adapter met drie netwerkpoorten beschikt over een ingebouwde wifi station. Je kunt deze adapter in bijvoorbeeld de woonkamer plaatsen zodat je daar zowel over wifi als over drie vaste netwerkaansluitingen beschikt. Handig voor het aansluiten van je Smart TV, game console en desktop PC. Deze adapter heeft een geïntegreerd stopcontact, zodat je geen stopcontact kwijtraakt.

Configureren van de Devolo powerline adapter

Het koppelen van de powerline adapters is eenvoudig. Steek de twee adapters van de Devolo dLan 500 AV set in het stopcontact. Wacht tot de adapters zijn opgestart en de led oplicht. Dit duurt ongeveer 45 seconden. De adapters maken automatisch contact met elkaar en bouwen een netwerkverbinding op. Je kunt de verbinding encrypten zodat het netwerkverkeer niet door derden is af te luisteren. Druk op de eerste adapter de dLan knop ongeveer een seconde in, tot de dLan led begint te knipperen. Druk nu binnen twee minuten op de dLan knop van de andere adapter. De adapters maken nu een beveiligde verbinding via het lichtnet.

Het plaatsen van meerdere adapters

Om overal in huis optimaal wifi ontvangst en voldoende netwerkaansluiting te hebben, kun je op verschillende plaatsen een Devolo netwerkadapter plaatsen. Bijvoorbeeld in de huiskamer, op de eerste verdieping en op zolder. Wil je ook een goed wifisignaal in de tuin, dan kun je een adapter in de buurt van het tuinraam of in het tuinhuis plaatsen. Plaats je meerdere Devolo powerline adapters, dan zorgt wifi Move ervoor dat alle wifigegevens zoals netwerknaam en password automatisch door de nieuw geplaatste adapter met een druk op dLan knop worden overgenomen. De adapters beschikken over een aantal leds die de werking van de adapters aangeven. Devolo heeft de Cockpit app voor iOS en Android ontwikkeld. Via deze app kun je de werking van de verschillende powerline adapters monitoren en alle instellingen fine tunen.

  
Meer over de Wifi versterker - Devolo - dLan 500 AV (ProductID: 10827797500.5603)
 Powerline adapter
 Merk
Devolo
 Snelheid
tot 1000 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless G, Wireless A, Wireless B, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Aantal poorten
3
 Functie
Repeater
 Verlies geen stopcontact
 Met Wifi
 Aansluitingen
4x RJ-45 Female
 Afmetingen
76 x 125 x 40 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Extra
Met stopcontact
 Kleur
Wit
 Verpakt per
2
 Type
dLan 500 AV
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 500 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 500 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links