Wifi repeater Linksys RE3000W-EJ

De Linksys RE3000W-EJ is een wifi repeater die kan worden ingezet als je huidige wifi router onvoldoende reikwijdte heeft. Andere namen voor een wifi repeater zijn wifi range extender en wifi versterker. Ondanks het verschil in naam wordt hetzelfde apparaat bedoeld. Een wifi repeater kun je inzetten als je slechte of geen wifiontvangst hebt in of om het huis. Denk hierbij aan achter in je tuin, op een hogere verdieping of op zolder. Door het plaatsen van een wifi repeater op een strategische plek is het mogelijk om op deze plaatsen wel een goed wifisignaal te krijgen. Wil je een goede wifiverbinding op zolder dan is de overloop op de eerste verdieping een goede plek. Wil je een goede wifiverbinding in de tuin dan is bij het tuinraam een goede plek om een wifi repeater te plaatsen. Zoek kortom altijd een goed compromis qua afstanden.

De juiste plaatsing van een wifi repeater

Het is belangrijk dat je de wifi repeater Linksys RE3000W-EJ op de juiste plek in een stopcontact plugt om maximaal profijt van de repeater te krijgen. Op plek waar je de repeater in het stopcontact plugt moet een goede wifiontvangst zijn. Controleer dit bijvoorbeeld met je smartphone of tablet. Je kunt aanhouden dat je minimaal twee streepjes wifisignaal nodig hebt. Op deze manier ben je er zeker van dat je de repeater, binnen het dekkingsgebied van je internet wifi router installeert. Zodra de repeater contact heeft gemaakt met de router, zendt de repeater het wifisignaal weer uit en maakt zo zijn eigen wifidekkingsgebied dat nu een groter deel van je huis of tuin bestrijkt. Een apparaat dat geen of slecht contact kan maken met je internet router, maakt nu via de wifi repeater goed contact met je internet router en het internet.

Configureren van de wifi repeater

De snelste en eenvoudigste manier om een repeater te configureren is door gebruik te maken van Wifi Protected Setup, afgekort WPS. Je kunt van WPS gebruikmaken mits je internet router ook beschikt over WPS. Verbinden via WPS is simpel. Stop de repeater in een stopcontact in de buurt van je internet router. Druk op je router op de WPS knop. Er zal een led gaan knipperen. Druk binnen twee minuten op de WPS knop van de repeater. Er gaat op de repeater ook een led knipperen. De repeater zoekt verbinding met de router. Zodra de verbinding gelegd is, wordt op een veilige manier het wifipaswoord uitgewisseld en in de repeater opgeslagen. Je kunt nu de repeater uit het stopcontact trekken en in het stopcontact steken waar je de wifi repeater wilt installeren. De repeater zal nu automatisch contact leggen met je internet router.

Extra opties

De Linksys RE3000W-EJ wifi repeater is voorzien van een netwerkaansluiting, die gebruikt kan worden voor het aansluiten van apparaten die zelf geen wifi hebben. Denk hierbij aan een desktop PC, een game console of een netwerk printer. De Linksys RE3000W-EJ is dus prima geschikt om een draadloze bridge te vormen. Je kunt ook een switch op de netwerkaansluiting aansluiten, zodat je meerdere apparaten gelijktijdig kunt aansluiten. Handig voor een hobby- of werkkamer op zolder. De Linksys RE3000W-EJ is een single band repeater die werkt op de 2,4 GHz band en de 802.11 B/G/N/U normen ondersteunt. De maximale doorvoersnelheid bij gebruikmaking van de N norm bedraagt 300 Mbps. Heb je een dual band wifi router en wil je een hogere doorvoersnelheid, kies dan voor een dual band repeater die beide frequentiebanden kan ontvangen en vervolgens ook weer doorgeven.

  
Meer over de Wifi versterker - Linksys - RE3000W-EJ (ProductID: 9847059586.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Linksys
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Wifi Standaard
Wireless G, Wireless U, Wireless B, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Aantal poorten
1
 Functie
Repeater
 Zeer compact
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Kleur
Wit
 Type
RE3000W-EJ
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links