Wifi repeater Netgear WN3000RP

Een draadloos netwerk is handig, maar het komt nog wel eens voor dat je niet overal in huis goede dekking hebt. De verbinding kan slecht zijn of misschien heb je op sommige plekken helemaal geen bereik met de wifi. Daarom kun je goed gebruik maken van een Wifi repeater Netgear WN3000RP. Met een Netgear WN3000RP wordt het draadloze netwerk uitgebreid en kun je eenvoudig op meer plekken gebruik maken van de goede kwaliteit die een draadloos netwerk zou moeten bieden. Het apparaat beschikt over twee externe antennes die ervoor zorgen dat de dekking en het bereik ook optimaal benut worden. Installeren kan eenvoudig met één druk op de knop nadat je de Netgear WN3000RP in een stopcontact hebt gestoken. Aan de hand van duidelijke LED verlichting kun je onder andere de status en de signaalsterkte van de draadloze verbinding controleren.

Specificaties

Voor een snelle verbinding maakt de Netgear WN3000RP gebruik van de 802.11n technologie. In combinatie met de 2,4 GHz frequentieband voor wifi kun je dan draadloos een snelheid tot wel 300 Mbps halen. Onder het apparaat bevindt zich een ethernetaansluiting. Hiermee kun je een computer, laptop, televisie of ander apparaat ook nog eens bedraad aansluiten op het netwerk, zonder dat dit van invloed is op de kwaliteit van de draadloze verbinding. De externe antennes op de Netgear WN3000RP wifi repeater zorgen ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van het draadloze netwerk. Op de Netgear WN3000RP bevinden zich verschillende LED lampjes die de status van het apparaat en de signaalsterkte van de draadloze verbinding weergeven. De Netgear WN3000RP is te gebruiken in combinatie met Netgear routers maar ook met routers van andere merken.

Beveiliging en installatie

In de verpakking van de Netgear WN3000RP zit een installatiehandleiding bijgevoegd waarmee je het apparaat gemakkelijk kunt instellen. Om gebruik te maken van een beveiligde draadloze verbinding is het mogelijk om de wifi repeater Netgear WN3000RP toe te voegen aan een netwerk dat gebruik maakt van WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK en WPS beveiliging. Het installeren is zeer simpel, hiervoor hoef je maar een paar handelingen uit te voeren. Allereerst steek je de Netgear WN3000RP wifi repeater in het stopcontact en wacht je totdat het apparaat is opgestart. Vervolgens druk je op het draadloze modem of de draadloze router de aanwezige WPS knop in en dit doe je ook op de Netgear WN3000RP. Er wordt nu een beveiligde verbinding met het draadloze netwerk tot stand gebracht en jouw wifi signaal wordt versterkt. Beschikt jouw router niet over een WPS knop dan is het ook mogelijk om de Netgear WN3000RP via de browser van jouw computer of laptop te configureren.

Overige informatie

De Netgear WN3000RP maakt gebruik van de 2,4 GHz frequentieband met snelheden tot 300 Mbps. Het apparaat is echter niet geschikt voor gebruik in combinatie met een 5,0 GHz frequentieband. Let er voor het aanschaffen van dit apparaat dus op dat jouw draadloze netwerk hier ook voor geschikt is. Voor het instellen van het apparaat via de webbrowser dien je te beschikken over de nieuwste versie van Microsoft Internet Explorer, Firefox, Safari of Google Chrome. Om het signaal optimaal te kunnen gebruiken kun je de Wifi Analytics app van Netgear downloaden. Hiermee kun je de status van je netwerk controleren, de signaalsterkte, de kanaalinterferentie en de wifi sterkte op bepaalde locaties. Mocht het signaal op een bepaalde plek niet sterk genoeg zijn, dan is dit de beste locatie voor de Netgear WN3000RP. Als het signaal nog niet beter wordt dan kun je de Netgear WN3000RP ook gemakkelijk in een ander stopcontact gebruiken. De instellingen van jouw netwerk worden onthouden.

  
Meer over de Wifi versterker - Netgear - WN3000RP (ProductID: 9865314160.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Netgear
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless N, Wireless G, Wireless B
 Beveiliging
WPA-PSK, WPS, WEP, WPA2-PSK
 Aantal poorten
1
 Functie
Repeater
 Plug & play
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
67 x 55 x 34 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
98 Gram
 Kleur
Wit
 Type
WN3000RP
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links