Wifi repeater Netgear WN3100RP

Heb je een slechte wifi ontvangst op zolder, in de tuin of in je hobby kamer? Dan biedt de Netgear WN3100RP wifi repeater de oplossing. Plaats de repeater ongeveer halverwege je internet router en de plek waar je het wifisignaal wilt verbeteren, bijvoorbeeld op de eerste verdieping of bij het tuinraam. De repeater maakt verbinding met je internet router en creëert een nieuw wifi acces point waardoor het bereik van je draadloze netwerk uitgebreid wordt. De Netgear WN3100RP is een single band 2,4 GHz repeater, compatibel met de 802.11 B, G en N wifinorm en heeft een maximale data doorvoersnelheid van 300 Mbps. Deze repeater beschikt over een aan-en-uitschakelaar en een ethernetpoort, waar je apparatuur op kunt aansluiten die niet voorzien is van wifi. Zet voor een optimale verbinding de twee draaibare antennes verticaal omhoog.

Configureren van de wifi repeater Netgear WN3100RP

De meeste moderne internet routers beschikken over een WPS functie waarmee draadloze apparatuur zoals een repeater eenvoudig in het netwerk opgenomen kan worden. Om de repeater via WPS te configureren plaats je de repeater tijdelijk in de buurt van de internet router. Druk op de internet router op de WPS knop en druk daarna op de repeater op de WPS knop. De groene WPS led op de repeater zal gaan knipperen, waarna de repeater contact probeert te leggen met de internet router. Op het moment dat de beveiligde verbinding is gelegd, gaat de WPS led op de repeater continu branden. Trek de repeater uit het stopcontact en plaats hem op zijn definitieve plek. Wil je geen gebruikmaken van WPS, dan is het ook mogelijk om de repeater via de webinterface te configureren.

Location leds

Deze router is uitgerust met een slimme functie waarmee je snel de ideale plek vindt om de repeater te installeren. Deze functie met de naam “location leds” bestaat uit twee blauwe leds die aangeven of de repeater op de juiste plaats in huis geïnstalleerd is. Is de ontvangst van het internet router signaal te zwak, dan gaat de blauwe led bij het router icoontje knipperen. Plaats in dat geval de repeater dichter bij de router. Is de signaal sterkte van de verbinding met een cliënt te zwak, dan gaat de led bij het smartphone icoontje knipperen. Plaats in dat geval de repeater dichter bij de plek waar je je apparaat wilt gebruiken. Als geen van beide pijlen blauw oplichten, dan bevindt de repeater zich precies op de goede plaats in huis.

Extra opties

De twee groene signaalsterkte leds geven de signaalsterkte van de verbinding aan. De router led geeft de signaalsterkte aan van de verbinding tussen de repeater en de router. De cliënt led geeft de signaalsterkte weer tussen de repeater en het apparaat dat van het repeater signaal gebruikmaakt. Is de led groen, dan heb je een uitstekende signaalsterkte. Is de led oranje, dan is de signaalsterkte redelijk tot goed. Is de led rood, dan is het signaal slecht. Is de led uit dan is er geen verbinding. Door het pass through stopcontact raak je geen stopcontactaansluitingen kwijt. Zodra je bepaald hebt in welk stopcontact je de Netgear wilt plaatsen, trek je de stekker uit dat stopcontact. Stop de Netgear repeater in het stopcontact. Steek daarna de stekker die je zojuist uit het stopcontact hebt getrokken weer in de Netgear repeater.

  
Meer over de Wifi versterker - Netgear - WN3100RP (ProductID: 9684348466.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Netgear
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless N, Wireless G
 Beveiliging
WPA2-PSK, WEP, WPS
 Aantal poorten
1
 Functie
Repeater
 Verlies geen stopcontact
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
55 x 33 x 114 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
175 Gram
 Kleur
Wit
 Type
WN3100RP
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links