De wifi repeater TP-Link TL-WA860RE

Heb je een slecht wifi signaal in delen van je huis of in de tuin? Wil je graag betere ontvangst op die plaatsen? Een wifi repeater biedt dan uitkomst. Dit slimme apparaatje wordt ook wel wifi versterker of range extender genoemd. Met een wifi repeater kun je eenvoudig het bereik van je thuiswifinetwerk uitbreiden. Een wifi repeater werkt als een tussenstation in je draadloze netwerk. De repeater vangt het wifisignaal op een plaats waar nog goed ontvangst is op en zendt vervolgens zijn eigen wifisignaal uit. Heb je slechte ontvangst in de hobbykamer, plaats dan de repeater halverwege tussen de zolderkamer en je internet router. Bijvoorbeeld in een stopcontact op de eerste verdieping. Voor de tuin geldt hetzelfde. Steek de wifi repeater in een stopcontact bij het tuinraam en je hebt meteen een stuk betere wifi ontvangst in de tuin.

Eigenschappen van de wifi repeater TP-Link TL-WA860RE

De TP-Link TL-WA860RE is een compacte wifi repeater die je overal in huis in een stopcontact kunt steken. Een bijzondere eigenschap van deze router is dat je geen stopcontactruimte kwijtraakt. Trek een stekker van bijvoorbeeld een lamp uit het stopcontact waar je de TP-Link TL-WA860RE wifi repeater wilt plaatsen. Steek de router in het stopcontact en steek de stekker van de lamp weer in de router. De lamp krijgt nu weer normaal netspanning. De TP-Link TL-WA860RE is voorzien van twee compacte externe antennes. Zet voor de beste wifiprestatie de twee antennes verticaal omhoog of - als je de TP-Link TL-WA860RE omgekeerd in het stopcontact hebt gezet - verticaal naar beneden. De TP-Link TL-WA860RE is een single band 2,4 GHZ repeater en ondersteunt de wifinormen 802.11 B, G en N, dit met een maximale doorvoersnelheid van 300 Mbps.

Beste plaatsing

Voor een goede uitbreiding van het wifibereik van je draadloze netwerk, is het belangrijk dat je de wifi repeater op een plek plaats geïnstalleerd wordt waar nog een goede ontvangst van het wifisignaal van je internet router mogelijk is. Het is dus belangrijk dat de repeater binnen het dekkingsgebied van het wifisignaal van je internet router geïnstalleerd wordt. De repeater zal anders niet goed werken. Je kunt eenvoudig met je smartphone, tablet of smartphone controleren hoeveel signaal je op een plek hebt. Met twee streepjes signaal op de wifi Indicator heb je meestal voldoende signaal voor een stabiele verbinding. Heb je de wifi repeater geplaatst en geconfigureerd, dan maakt deze contact met je internet router en zendt het wifi signaal opnieuw uit. Apparaten die buiten bereik van je internet router zijn, kunnen nu contact maken met de repeater, die vervolgens de verbinding van de internet router doorgeeft.

Configureren van de wifi repeater

De eenvoudigste manier om e repeater te configureren is via WPS. Heeft je internet router een WPS knop, dan kun je van WPS gebruikmaken. Steek de repeater in de buurt van de router in het stopcontact. Druk op de WPS knop van de router en daarna op de WPS knop van de repeater. Er gaan op beide apparaten ledjes knipperen. Zodra de apparaten elkaar herkennen, stopt het knipperen en is er een beveiligde verbinding gelegd. Plaats de repeater nu op zijn definitieve plek. Heeft je router geen WPS knop, dan kun je de repeater ook via de web interface instellen. De TP-Link TL-WA860RE heeft ook een Ethernetaansluiting waar je apparaten zonder wifi, zoals een smart tv, gameconsole, netwerkprinter of PC op aan kunt sluiten.

  
Meer over de Wifi versterker - TP-Link - TL-WA860RE (ProductID: 9887289126.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
TP-Link
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless G, Wireless B, Wireless N
 Beveiliging
WPA, WPA2, WEP
 Aantal poorten
1
 Functie
Repeater
 Verlies geen stopcontact
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
110 x 66 x 75 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Extra
Met stopcontact
 Kleur
Wit
 Verbruik
3 W
 Type
TL-WA860RE
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links