Powerline adapters

Er zijn altijd situaties waarin het niet mogelijk is om een netwerkkabel te leggen. Een powerline adapter of homeplug is een handige vervanger van een netwerkkabel. Powerline adapters zijn stopcontactadapters en worden geleverd per twee. Steek de ene adapter in een stopcontact bij je internetrouter. Verbind de adapter en router met een netwerkkabeltje. Steek de andere adapter of homeplug in een stopcontact op de plaats waar je een internetaansluiting wilt hebben. De adapters maken via de bekabeling van het lichtnet contact met elkaar en kunnen zo razendsnel informatie uitwisselen. Geen gedoe, geen kabels, overal waar je wilt een netwerk aansluiting.

Powerline adapter kopen

Een powerline adapter of homeplug systeem is een handig iets. Het is een set van (minimaal) twee adapters waarmee je elke kamer in huis vliegensvlug van een internetaansluiting kunt voorzien. Het is niet meer nodig om gaten in muren te boren en netwerkkabels door huis aan te leggen. Een powerline adapter of homeplug bestaat uit een set van twee stopcontactadapters. Beide adapters zijn voorzien van een of meerdere netwerkaansluitingen waar je apparatuur op kunt aansluiten. Zodra de adapters op verschillende plaatsen in huis in het stopcontact geplaatst worden, starten de adapters op en maken contact met elkaar via de bekabeling van het lichtnet. Afhankelijk van het merk en type zie je op de adapters een groen lampje als teken dat de verbinding gelegd is. Zijn de adapters met elkaar verbonden, dan werken ze als een netwerkkabel. Alle informatie die op de netwerkpoort van de adapter binnenkomt wordt doorgestuurd naar de andere adapter en via versa. De adapters versleutelen de gegevens die over het lichtnet van de ene naar de andere adapter verstuurd worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iemand andere in het gebouw je netwerk verkeer kan afluisteren.

Wanneer gebruik je een powerline adapter?

Heb je last van een wegvallende wifiverbinding. Een powerline adapter of homeplug is een goed alternatief voor situaties waarin een wifi repeater niet goed werkt. Bevind je je in een huis waarbij je ver van de draadloze internetrouter af zit, dan kun je proberen of je het bereik uitbreiden kunt met een wifi repeater. In grote huizen met veel verdiepingen is dat vaak geen optie, omdat het wifi signaal niet sterk genoeg is om meerdere verdiepingen te overbruggen. Je kunt een netwerkkabel in huis aanleggen, maar dat is veel werk waarbij je vaak gaten in muren moet boren. In deze gevallen biedt een powerline adapter uitkomst voor het aansluiten van je computerapparatuur. Een powerline adapter of homeplug heeft veel voordelen ten opzichte van een wifi verbinding. Met een powerline adapter of homeplug kun je veel grotere afstanden overbruggen. Je kunt ze aansluiten op elke plaats waar je een stopcontact hebt. Een powerline adapter geeft een snelle en betrouwbare verbinding die vaak sneller is dan een wifi verbinding. Je hebt ook geen last van overvolle wifi kanalen of van stoorzenders zoals magnetrons. Een powerline adapter is veilig omdat het dataverkeer tussen de adapters onderling versleuteld wordt.

Powerline adapter met wifi

Een powerline adapter of homeplug is verkrijgbaar met een aantal opties. De eerste optie is wifi. Wil je naast bedrade apparaten zoals een desktop computer ook draadloze apparaten zoals je smartphone of tablet van internet voorzien, kies dan een powerline adapter die voorzien is van wifi. Het installeren gaat op dezelfde manier als de standaard powerline adapter. Steek de adapter zonder wifi in een stopcontact in de buurt van je Internetrouter. Sluit de adapter met een netwerkkabel aan. Steek de tweede adapter of homeplug die uitgerust is met wifi in een stopcontact op de plek waar je draadloos Internet wilt hebben. Druk op beide adapters op het knopje om de adapters met elkaar te verbinden. Zodra de lampjes op de adapters gaan branden, hebben ze verbinding gemaakt. Je kunt in de kamer waar je de draadloze adapter hebt geïnstalleerd van zowel bedraad als draadloos internet gebruikmaken. Je vindt de wifi key en de wifi netwerk naam achter op de adapter en de gebruiksaanwijzing of de doos van de draadloze adapter set. Hou er rekening mee dat het powerline adapter wifi netwerk onafhankelijk functioneert van het wifi van je router en een andere naam heeft.

Extra opties

Een handige optie van een homeplug is wanneer je het stopcontact kunt blijven gebruiken. Door te kiezen voor een adapter voorzien van een stopcontact, raak je geen stopcontact meer kwijt. Dit is enorm handig als je internetrouter in de meterkast staat en er geen extra stopcontact beschikbaar is voor de powerline adapter. Trek gewoon de stekker van de router uit het stopcontact, plaats de adapter in het stopcontact en steek de adapter van de router in het stopcontact achterop de powerline adapter. Dit gaat ook op voor de adapter die je elders in het huis plaatst. Trek een stekker van een apparaat of lamp uit het stopcontact en plaats de adapter in het stopcontact. Steek daarna de stekker in het stopcontact achter op de adapter en je bent klaar. Wij hebben ook adapters in onze shop die voorzien zijn van meerdere netwerkaansluitingen. Dit is handig als je meerdere bedrade apparaten wilt kunnen aansluiten. Een adapter met meer netwerkaansluitingen is ook een uitkomst als je geen vrije netwerkpoorten op je router hebt. Haal een van de netwerkkabels uit de router en sluit deze aan op de powerline adapter. Sluit daarna de powerline adapter met een netwerkkabel aan op de router.

Vragen en advies

Kies de powerline adapter of homeplug die bij je past en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van je wifi apparatuur? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links