Wifi repeaters

Je hebt nauwelijks wifi signaal. Balen, vooral als je met je laptop of tablet in de tuin of in een rustig vertrek op zolder zit. Op die plaatsen wil je juist een goed signaal hebben. Is daar niet iets aan te doen? Jazeker, met een wifi repeater kun je het bereik van je bestaande netwerk uitbreiden. Belangrijk is dat de repeater oftewel WLAN (range) extender oftewel ‘herhaalversterker’ op een plaats gezet wordt waar nog een goede draadloze ontvangst is. Wil je bijvoorbeeld WLAN in de tuin, zet de extender dan in de keuken of in de buurt van het tuinraam. De versterker zendt het draadloze signaal opnieuw uit, hij verlengt het signaal van de router, zodat je ook in de tuin een sterk WLAN hebt.

De nieuwe 5 GHz Band

Deze band werd een groot deel gereserveerd voor het gebruik van een nieuwe wifi norm. De snelheden die op deze band gehaald worden, lopen van 54 Mbit/s tot ruim 1300 Mbit/s. Ook hier wordt, net als bij de 2,4 GHz band gebruik gemaakt van het bundelen van kanalen, voor een verbinding. Gelukkig heeft de 5 GHz veel meer kanalen dan de 2,4 GHz. De kans dat verschillende stations elkaar in de weg gaan zitten is een stuk kleiner. Met de intrede in 2009 ontstond de dual band draadloze techniek. Apparaten werden uitgerust met WLAN-chips die contact kunnen maken met routers die de 2,4 GHz band ondersteunen en met de nieuwe veel snellere routers die ook de 5 GHz ondersteunen. Door de lagere snelheid en de lagere frequentie hebben signalen op de 2,4 GHz een groter bereik. Ze gaan ook iets makkelijker door wanden en beton vloeren heen. Daarom kijken apparaten eerst of ze een verbinding kunnen opbouwen op de 5 GHz. Lukt dat niet, dan proberen ze of ze via de 2,4 GHz een verbinding kunnen opbouwen.

Het plaatsen en instellen

Door het plaatsen van een versterkerkun je het bereik van je router vergroten. Plaats een ‘herhaalversterker’ op die plaats waar het netwerksignaal nog net fatsoenlijk te ontvangen is. Vanaf die plaats versterkt het signaal vanaf de router opnieuw, beter gezegd: het pept dat netwerksignaal op oftewel verlengt het signaal. Op die wijze worden ook draadloze apparaten bereikt die nets iets te ver van de router afstaan. Bij een extender moet je niet alleen de plaats bepalen, maar hem tevens instellen om het signaal van je eigen draadloze netwerk door te geven. Als zowel je nieuwe ‘herhaalversterker’ als je internetrouter met de WPS functie is uitgerust dan is dat snel gedaan. WPS, voluit wifi Protected Setup, zorgt ervoor dat het wachtwoord van de router automatisch aan de extender wordt doorgeven. Wanneer de router geen WPS ondersteunt, dan zal de instelling handmatig moeten plaatsvinden.

Repeater kopen

Enkel en dual band, dat is een belangrijke keus bij het kiezen van een extender. Heb je een echt snelle verbinding nodig voor het overzetten van bestanden, dan raden we aan om een repeater dual band te kopen. Hierbij is het belangrijk dat zowel je internetrouter als de gebruikte laptop of tablet ook beschikken over dual band. Je kunt dit eenvoudig uitzoeken door op internet naar het type nummer van je router, laptop en of tablet te zoeken. Wil je alleen maar kunnen surfen en een mail kunnen versturen, dan heb je voldoende aan een enkel band 2,4 GHz extender. Het is ook mogelijk om met een netwerk kabel apparaat op de ‘herhaalversterker’ aan te sluiten. Heb je een printer met een netwerkaansluiting, maar zonder ingebouwde WLAN, dan is een extender uit oogpunt van flexibiliteit in de locatie uitstekend geschikt om de printer draadloos in je netwerk op te nemen. Kies een extender met een of meerdere netwerkaansluitingen bijvoorbeeld TP-link of een Gembird.

Vragen en advies

Kies het apparaat dat bij je past en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wifi repeater? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links